Om mig

sam_30363

Att analysera mönster är roligt. Det tilltalar juristen i mig. Att kombinera det med intuition som jag utvecklat som coach gör det ännu roligare.  Många lösningar kommer till mig i ord och bilder i skärningspunkten mellan logik och symbolik. Jag vet inte alltid när jag säger något varför jag säger det. Men mina kunder förstår.

Som sexåring bestämde jag mig för att rädda min familj genom att inte visa hur ledsen jag blev över min nära släktings självmord. Alla var så ledsna och jag bedömde att de orkade inte med min sorg, ilska… Jag lyckades dölja mina känslor. Men som vuxen fick jag upptäcka dem och släppa dem för de höll mig tillbaka i mitt liv. Så vaknade drömmen om att bli coach och hjälpa andra som fastnat i gamla överlevnadsmönster.

Jag förlät mig själv för mitt skådespeleri och de som inte genomskådat det. Jag insåg att det inte måste vara som det var. Jag erkände mer och mer vad jag ville ha i mitt liv och började steg för steg förverkliga mina drömmar. Sedan 1999 har jag coachat under olika flagg.

Mönsterbrytare och mönsterbyggare

Mönstren jag inte ville ha tycktes finnas med flera generationer bakåt. Genom släktforskning (ned till 1300-talet) har jag utforskat detta och skriver en bok där jag tittar på mönsterbyggare och mönsterbrytare i släkten och undrar: Varför är jag som jag är, pappa som han är och mamma som hon är? Efter många år med mardrömmar om min pappas mormor och en underliggande rädsla för att få höra liksom min mammas farmor att “Få du då, så dö du” vet jag att släktens påverkan är större än anat.

Den sortens generationstrauman dyker även upp i mitt dagliga jobb som coach. Det gör mig lycklig igen och igen att det går att skapa nya mönster/vanor och nå nästa nivå. ”Break Patterns – Level Up”. 

“What we focus on expands”

Sedan 1999 har jag gått över 130 dagar kurser som jag inlemmat i mitt liv där jag använder mig av en mängd metoder för att se till att de visioner jag har för framtiden faktiskt besannas. Jag håller koll på hur och vad jag tänker och rensar bort ogynnsamt tänk och dito beteenden allt eftersom. Sedan flera år gör jag det varje vecka i utbyte med Johanna Nilsson. Vi har länge samarbetat utan att inse det. Nu gör vi det på riktigt. Sedan april 2018 finner du våra gemensamma erbjudanden på:

 

 

 

Vi funderar dagligen på hur vi gör mest nytta i världen. Det är en fröjd att föreläsa, coacha och hjälpa människor och företag att utvecklas. Det är en förmån att få hjälpa människor att byta mindset och ta för sig av livets goda, skapa ett gott ekonomiskt flöde , bli och vara den ledare man drömt om att vara för sig själv och andra och utveckla sig och sin tillvaro, sina arbetsuppgifter, sin arbetsplats på allra bästa sätt – ja så där som man ”bara” drömmer om!